Professor Ambrosius en Hong Tong

Tijdelijke cover

Ambrosius en Hong Tong

Tekst: Siger Mulder
Illustraties: D’auwe

Ambrosius woont in de enge villa, het huis waar voorheen het griezologisch genootschap zetelde. Het gaat eigenlijk niet zo goed met de oude professor. Hij verdoet naar eigen zeggen zijn tijd met lezen en pogingen griezelige insecten en reptielen te huisvesten. 

Ook Hong Tong is van de partij en veel veranderd, weliswaar nog steeds klein met alpinopet maar hij is tegenwoordig geschoold (Universiteit Delft) en spreekt uitstekend Nederlands. Hij is uitvinder, alleen staan zijn meeste uitvindingen nog niet op punt. Uit geldbesparing gebruikt hij vaak tweedehandsmaterialen. 

Ambrosius en Hong Tong maken kennis met het beroemde medium Blabladsky. Ambrosius, Hong Tong en het medium Blabladsky reizen af naar Duinkerke (Meregem). Bij aankomst worden ze geconfronteerd met geesten van monniken die al jaren heen en weer rennen op de vlucht voor vikingen...

Een verfrissend nieuw verhaal van deze oude oude stripheld gecreëerd door Gideon Brugman en Lo Hartog van Banda. De illustraties van dit nieuwe avontuur worden verzorgd door D’auwe en geschreven door Siger Mulder.

Verwacht 2023