STRIP! Kalender 2022

7 oktober 2021

Strip Kalender

De splinternieuwe stripuitgeverij, Reboot Comics, brengt op 30 en 31 oktober op de
Stripdagen in Rijswijk een kalender uit ter ondersteuning van Dierenambulance Nederland. De kalender bevat twaalf humoristische illustraties van de hand van nationale en internationale tekenaars. De website van de uitgeverij maakt ook alvast bekend dat het product op de cover een hommage aan, de vorig jaar overleden, tekenaar Eric Schreurs zal bevatten, door middel van illustraties van Ed van der Linden.

STRIP!, zoals de kalender heet, is een variant van de eenmalige eveneens humoristische hommage album van Reboot Comics. Hoewel het boek nog in de maak is, rolt de kalender al eerder als een prequel van de pers.

Voor elk verkocht exemplaar van 18,95, wordt 2,50 geschonken aan Dierenambulance Nederland. “Hiermee proberen wij als uitgeverij ook een steentje bij te dragen aan een betere maatschappij,” aldus uitgever Leon Verhoeven.

De kalender bevat illustraties van Ed van der Linden, Romano Molenaar, Eric Heuvel, Johan Neefjes, D’Auwe, Bruno Gilson, Pedro Perez, Jimmy Hostens, William Bondi, Luca Salvagno, Fabrizio Pasini, Dick Heins en Mika.