Paling & Ko zijn met nieuwe avonturen terug in Nederland!

30 april 2024

Paling & Ko #60

Paling en Ko zijn terug en hoe! Voor het eerst in jaren is weer een nieuw verhaal verkrijgbaar in het Nederlands: deel 60, ‘El Cambio Climatico’ oftewel Missie Klimaatverandering.

Het weer verandert in een flits. Het regent zachtjes en als je een keer met je ogen knippert, verbrandt ineens alles in de zon. Of het is windstil en dan steekt er opeens een wind op waar zelfs de stadsbussen niet veilig voor zijn… Er gaat hier iets helemaal mis! Iemand zit het klimaat te verpesten en de boel grondig te verzieken! Misschien is het wel een nieuw wapen, een briljante aanval of een soort nucleair ding… Maar wat het ook is, dit is zéker een taak voor de twee meest gerenommeerde probleemoplossers van ons land, onze rechtzetters van onrecht en de helderste lichten die wij kennen: Paling en Ko.

Francisco Ibáñez (1936-2023) is de meest erkende én meest gelezen Spaanse stripauteur. Ibáñez, de maker van onder meer Paling & Ko (Mortadelo y Filemón), Dolgedraaid (13, Rue del Percebe), Tom Tiger en Co (El Buttons Sacarino), Het edele drietal (Chicha, Tatto y Clodoveo) en Boss en Bolle (Pepe Gotera y Otilio), bracht een revolutie teweeg in de stripindustrie met zijn verkoop en zijn humor, die in meerdere landen tot de verbeelding van verschillende generaties sprak.

Paling & Ko deel 60 wordt feestelijk gepresenteerd met een beurseditie tijdens Strips op de Markt in Gouda op 5 mei 2024.

Binnenkort is de nieuwe Paling & Ko ook te koop bij je lokale (strip)boekenwinkel.