Eric Schreurs – Een strip hommage – laatste nieuws

22 januari 2024

Schreurs

Op 24 februari a.s. vindt in het MOCA in Noordwijk de officiële boekpresentatie plaats van dit fantastische hommageboek. In de weken daarna zal het boek ook beschikbaar zijn voor het grote publiek. Vraag ernaar bij uw (strip)winkelier.

Dit boek staat vol bijdrages van bekende stripmakers zoals Toon van Driel, Gerrit de Jager, Michiel Offerman, Jan Vriends, Eric Heuvel, Nozzman, Rob Derks en vele, vele anderen. Daarnaast vind je hier grappige anekdotes en prachtige verhalen uit de mooie interviews met vrienden en familie. Werk van de enige echte Eric Schreurs zelf kan en mag uiteraard niet ontbreken. Speciaal voor dit boek zijn diverse tekeningen en strippagina's opgefrist én opnieuw ingekleurd! Dit hommageboek heeft het allemaal!

Eric Schreurs (1958-2020) was een Nederlandse striptekenaar en -schilder, vooral bekend van zijn langlopende en controversiële humorstripreeks Joop Klepzeiker (1982-2003). Het werk van Schreurs werd gekenmerkt door zijn slonzige, smerige en satirische aard, wat vaak verontwaardiging veroorzaakte bij morele bewakers. Maar ook zijn provocerende en controversiële strips waren enorm populair, waardoor Joop Klepzeiker uitgroeide tot een nationale bestseller in Nederland. Schreurs maakte ook andere succesvolle series, zoals Adrianus, Geharrebar en Retep. Naast zijn stripwerk was Schreurs ook een productief schilder en zijn werk is tentoongesteld in galeries en musea door heel Nederland. Het werk van Schreurs wordt geprezen om zijn originaliteit, zijn bijtende satire en zijn onwankelbare weergave van de menselijke conditie. Hij was een echte pionier van de Nederlandse strips en zijn werk beïnvloedt en inspireert tot op de dag van vandaag kunstenaars.

Haal dit prachtige Eric Schreurs hommageboek bij uw plaatselijke (strip)boekhandel of bestel een exemplaar in de Reboot Shop.