Crowdfunding Eric Schreurs/Joop Klepzeiker gaat KEIHARD!

27 oktober 2023

Eric Schreurs Hommage

Ken jij Joop Klepzeiker nog? Of Dick van Bil? Twee van de onvergetelijke stripfiguren van de legendarische striptekenaar Eric Schreurs. Op zondag 15 oktober is de crowdfunding gestart voor een prachtig hommageboek over deze te vroeg overleden kunstenaar.

Een boek van meer dan 100 pagina’s vol bijdrages van bekende stripmakers zoals Toon van Driel, Hein de Kort, Gerrit de Jager, Michiel Offerman, Eric Heuvel, Rob Derks en vele, vele anderen. Een must voor fans en stripliefhebbers, maar ook voor iedereen die eens een kijkje wil nemen in het leven van deze vaak ondergewaardeerde stripmaker. De crowdfunding loopt tot en met 15 november en het streefbedrag van EUR 6.969,- was binnen 1 ½ dag al gehaald. Het boek wordt daarom gegarandeerd gedrukt, maar nu wordt op een zo mooi mogelijke campagne gemikt.

Met het bedrag dat wordt opgehaald, hopen wij -als Reboot Comics- de erven (zoon en dochter van Eric) een mooie vergoeding geven voor de erfenis van hun vader. Iets wat ze niet eerder hebben gehad. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst besteed aan de inkleuring, fabricage- en drukkosten, zodat deze prachtige hommage gemaakt kan worden. Aan dit boek wordt meegewerkt door familieleden, vrienden en collega’s van Eric Schreurs, maar ook door striptekenaars die een band hebben gehad met Eric Schreurs, schrijvers, fans en een stripmuseum uit Noordwijk!

Al deze mensen hebben het uitgangspunt om deze legendarische stripmaker het erepodium te geven dat hij verdient. Met de nodige grove humor, poep-verrassingen, een beetje kunst en een flinke dosis artistieke vrijheid zoals je van deze stripmaker gewend bent! Werk van de grootmeester Eric Schreurs zelf kan uiteraard niet ontbreken. Speciaal voor dit boek zijn diverse tekeningen en strips opgefrist én opnieuw ingekleurd! Dit hommageboek heeft het allemaal!

Als jij ook interesse hebt in een prachtig boek over Eric Schreurs van meer dan 100 pagina's aan strips, hommages en mooie anekdotes (en heel veel extra's!), bekijken dan snel de campagne pagina bij Voordekunst.